Wervelkolom revalidatie

Hernia klachten zijn een vaak gezien probleem in de praktijk. De klachten kunnen zich uiten op verschillende manieren. Uitstralende pijn of een doof en/of tintelend gevoel variërend van de bilregio tot aan de tenen. Een verstoorde sensitiviteit op een karakteristieke plaats, afhankelijk van op welk niveau de hernia zich bevindt. Motorische uitval in een deel van het been of het gehele been. Bij elke persoon zijn de klachten verschillend, waardoor er een individuele benadering van het probleem nodig is.

FysiQ adviseert mensen om op geleide van pijn te belasten. Langdurige bedrust wordt afgeraden. Een juiste afwisseling tussen rust en belasting is van belang voor een goed herstel.

FysiQ maakt voor de revalidatie bij HNP klachten gebruik van wervelkolomrevalidatie. Volgens een 10 kaarten systeem worden de bewegingen getraind die in het dagelijkse leven klachten veroorzaken. Deze bewegingen zijn naar voren gekomen uit de analyse van de activiteiten die een klant nodig heeft en/of provocerend zijn tijdens bijvoorbeeld werk of sport. Met wervelkolomrevalidatie willen we de belastbaarheid van de structuren verbeteren om het herstel te bevorderen en recidief te voorkomen. Het revalidatieschema begint met het leren stabiliseren. De volgende stap is het leren gebruiken van de goede spieren voor de romprotatie. Uiteindelijk maken we de stap naar training met een bolle rug en het stabiliseren van een gewicht onder snelheid.

Onze wervelkolom revalidatie fysiotherapeuten zijn:

Brigitte Smeets Bart Driessen