Fitness informatie corona maatregelen

Beste sporters,
 
Het kan je niet ontgaan zijn; sinds 16 maart hebben wij – met pijn in ons hart – onze deuren moeten sluiten tot tenminste 28 april. Een noodzakelijke overheidsmaatregel met grote gevolgen voor ons, maar ook voor jou. Juist in een periode dat een gezonde levensstijl en weerstand essentieel is, kunnen wij je daarin niet ondersteunen. Dat spijt ons. We hopen vooral dat iedereen in beweging blijft, ook nu wij onze deuren hebben moeten sluiten.

We hebben besloten dat we in april geen lidmaatschapsgelden zullen innen. Het in deze vorm tegemoet komen van de sporter, zien wij als een coulante en redelijk oplossing. We hopen hiermee ook duidelijkheid te geven in de zeer bijzondere tijd.

Deze situatie zal veel vragen oproepen. Met dit bericht hopen wij de meest essentiële vragen te beantwoorden.
 
Heb ik recht op compensatie?
Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij hebben ontvangen van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, is het antwoord vooralsnog nee. Dit vraagt om een uitleg:
Nederland (en in het bijzonder onze branche) verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Daarnaast was sporten in een sportclub – gelet op de richtlijnen van het RIVM – ondertussen onmogelijk geworden.
 
Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. Ook het opschorten van je betalingsverplichting over de drie weken dat we gesloten zijn, zou desastreuze gevolgen hebben en is niet mogelijk. Op dit moment is het voor ons dan ook onmogelijk en onredelijk om je te compenseren voor de drie weken dat wij gesloten zijn.
We vragen je dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel in meer en hogere kosten resulteert. Het spijt ons je niet anders te kunnen berichten.
 
Jouw gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.
 
Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten. Onze deuren zijn verplicht gesloten, maar wij staan desondanks voor je klaar.
 
Team FysiQ